Rychlé recepty

Medvědí krev vhodná ke každé příležitosti

Zdroj: Pixabay.com
Zdroj: Pixabay.com

Stále ještě nevíte, jaký alkohol zvolit pro vánoční svátky, ba co více, marně si lámete hlavu, jakým alkoholem oslavit příchod nového roku 2015? Co takhle zvolit víno?

Říkáte si, že víno není hodné k takové události, jako je silvestr? Pak vězte, že „medvědí krev“ ano! Pokud vám však takové víno nic neříká, pak se nechte alkoholově inspirovat.

Známkové červené víno Medvědí krev

Zdroj: Medvedi-krev.cz
Zdroj: Medvedi-krev.cz

Víno zvané Medvědí krev je vyráběné z odrůd Merlot a Caberne Sauvignon. Pochází z jižního Bulharska z Trácké nížiny. Medvědí krev je víno rubínové barvy, které voní po lesních ostružinách.

Hlavní specifikací vína je, že v buketu je charakteristická vůně nejen divoké třešně a lesních ostružin, ale i rybízu nebo orientálního koření. Ať už toto bulharské výborné víno zvolíte k vepřovému masu, ke zvěřině, k sýrům či k degustaci, vždy bude tím pravým.

Medvědí krev ve všech barvách

Medvědí krev však seženete i v růžovém a bílém provedení, takže si na své přijdou také všichni milovníci bílého a růžového vína. Růžové je z proslulých vinic malinkého bulharského města Melnik. Bílé zas pochází z Bulharska z odrůdy Chardonnay. Při jeho pouhém ochutnání se dočkáte svěží ovocné chuti s dominantní vůní černého rybízu.

A pro fajnšmekry je tu i Medvědí krev Exclusive z ročníkových odrůd. Specifické je svou intenzivní rubínovou barvou, ovocným aroma a nazrálostí barikových sudů.

Zdroj: Medvedi-krev.cz
Zdroj: Medvedi-krev.cz

Vína vhodná pro každou příležitost

Medvědí krev – Ideální k vepřovému a grilovanému masu, zvěřině či sýrům. Podávat při teplotě 16 až 18 °C.

Růžový medvěd – Ideální k degustaci, k salátům, grilovanému masu, ovoci a dezertům. Podávat při teplotě 10 až 12 °C.

Medvěd bílý – Ideální k těstovinám, drůbežímu masu nebo sýrům s bílou plísní. Podávat při teplotě 7 až 9 °C.

Medvědí krev Exclusive – Ideální k masovým předkrmům,  sýrům a  pečenému červenému masu. Podávat při teplotě 16 až 18 °C.

Víno Medvědí krev se skvěle hodí ke každé události i ke každému jídlu. Chuťově obohatí všechny vaše prožitky. Takže ať už budete s Medvědí krví trávit vánoční svátky, Nový rok či další dny v roce 2015, uvidíte, že nikdy vás nezklame. Ovšem takový svařák z Medvědí krve by se hodil již nyní.

Může vás zajímat

Krůta u společného stolu

Přelom loňského a letošního roku je vyvrcholením mnoha příležitostí a důvodů k přípravě vynikajících rafinovaných pokrmů. Kulinářství je velmi kreativní sféra, ve které můžeme dát volnou ruku své představivosti a fantazii. Členové domácnosti a hosté určitě ocení to, že spojíme kreativitu v kuchyni s chutnými a vysoce kvalitními výrobky, například s krůtou.