Rychlé recepty

Bramborový guláš s křenem

Další výborný recept, který jsme připravili, je přímo dělaný pro víkendové posezení na chalupě. Postačí jen pár základních surovin, které jistě doma vždy najdete, a hlavně pořádný bochník chleba.

Co budeme potřebovat:

¾ kg moučných brambor, 3 cibule, olej nebo sádlo, sůl, pepř, mletou červenou papriku, čerstvě strouhaný křen, 2 ks pikantní paprikové klobásy, 1 bobkový list, 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, špetku kmínu.

Příprava:

V kastrole na oleji nebo sádle osmahneme oloupanou a nasekanou cibulku. Přidáme bobkový list a kuličkový pepř, který se v horkém oleji (sádle) pěkně rozvoní. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které orestujeme s cibulí a kmínem, poté osolíme, opepříme a přidáme mletou červenou papriku (podle chuti). Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme téměř do změknutí.

Moučné brambory nám guláš dostatečně zahustí a na závěr dušení ještě přidáme na kolečka nakrájenou pikantní klobásu. Když je guláš hotový, přidáme už jen čerstvě nastrouhaný křen a podáváme v chlebovém bochníčku.

Tip:

Na zjemnění lze přidat kopeček smetany. A na ozdobu použijeme zelené bylinky podle sezóny. Zapíjíme dobrým českým pivem.

Přejeme dobrou chuť!

Může vás zajímat

Připravte si vánoční Chai Čaj

Původem je tento nápoj z Indie, Indové ale jakoby ho stvořili pro českou zimu, a obzvlášť pro české Vánoce. Je plný koření , které vašim chuťovým i čichovým buňkám okamžitě připomene sváteční cukroví. Skvělé chutná, aromatická vůně zahřeje a jeho zvýšená konzumace s sebou nepřináší výkyvy na váze ani problémy s artikulací. Je k zakoupení, ale pravý domácí je mnohem lepší.