Rychlé recepty
Domů / Zahrada / Všechny papriky nejsou stejné

Všechny papriky nejsou stejné

Podíváme-li se na různé barvy paprik a jejich tvary, fantazie kuchařů, ač se jedná o ženu či muže, začíná jásat. Kde by se všude daly použít a v jaké podobě. Grilované, dušené nebo jen tak nakrájené jako příloha. Syrové papriky nás obdaří velkým množstvím vitamínu C.

 

Ač je sušená paprika maďarským národním kořením, kde získala značnou oblibu a pěstuje se ve velkém, je nepostradatelná snad ve všech kuchyních. Rajčata, brambory a paprika se dostaly do Evropy díky Kryštofu Kolumbovi. Objevil Ameriku a též papriku. Zajímavostí je, že Evropané si vychutnávali čerstvé plody a pak je začali používat sušené a rozemleté jako koření. K přípravě guláše paprika neodmyslitelně patří. A proto není paprika jako paprika.

Sušených paprik  je několik druhů a jsou odlišné svou ostrostí.
zdroj: www.sxc.hu
zdroj: www.sxc.hu

Červená paprika je v naší české kuchyni snad nejrozšířenější. Vhodná je pro milovníky velmi kořeněných pokrmů, jakou se vyznačuje maďarská a vídeňská kuchyně.

Jemně sladká paprika je málo ostrá, má tmavší barvu, ale zato velmi kořeněná.

Ostrá paprika má hnědavě červenou barvu a chuť pálivě ostrou. Musíme mít na zřeteli, že ji nikdy nedáváme do vroucího tuku. Zhořkla by tím a ztratila svou červenou barvu.

Delikatesní paprika je méně aromatické chuti a proto se hodí především do dietní kuchyně.

Může vás zajímat

Betonové jímky řeší problémy s odpadními vodami i zachytávání dešťové vody

Jak efektivně zachytávat dešťovou vodu? Do čeho svádět odpadní vody? Podívejte se, jaké možnosti nabízí kvalitní betonové jímky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..