Rychlé recepty
Domů / Recepty / Grilování / Steaky z grilovaného lososa

Steaky z grilovaného lososa

zdroj: www.sxc.hu
zdroj: www.sxc.hu

Ryby mají také své místo na grilu. U nás tento trend není tak velký, více upřednostňujeme kuřecí, hovězí a vepřové. V přímořských oblastech je tomu naopak. Dobře ugrilovanou rybu můžete tedy vidět doslova na každéme kroku. Kvůli své nízké kalorické hodnotě patří ryby k té zdravější variantě. Nemusíme však jíst jen kapra nebo klasickou makrelu. Dnes najdeme na pultech obchodů také mořské ryby v podobě lososa, tuňáka či třeba tresky.

 

Také z rybího masa se dají připravit lahodné steaky, kterým nepohrdne nikdo z vašich přátel. Důležitá je správná regulace teploty na grilu, která se nejsnáze reguluje na zahradních plynových grilech. U grilů na dřevěné uhlí je to už těžší, ale i přesto to jde.

Steaky z grilovaného lososa

Co budeme potřebovat: 4 porce lososa, bylinkový olej, sůl, pepř

Postup

Steaky z lososa potřeme po obou stranách bylinkovým olejem, osolíme a opepříme. Lososový steak grilujeme zhruba 3 minuty na každé straně. Jako přílohu můžeme zvolit lehký salát.

Tip: Pokud losos nepatří mezi vaše oblíbené ryby, pak zkuste steaky z tuňáka.

 

Český kapr s extra dávkou koření

Abychom vás neochudili o klasického kapra,  přinášíme vám jeden recept, který svou chutí často překoná i všechny mořské ryby.

Co budeme potřebovat: 4 porce kapra, 1 lžíce másla, citronová šťáva, 3 stroužky česneku, sladká paprika, pálivá paprika, bílý pepř, kmín a sůl

Postup

Rozpustíme lžíci másla, kterou smícháme s citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, sladkou a pálivou paprikou, pepřem, kmínem a solí. Marinádou potřeme každou porci kapra a necháme ho odležet. Naloženého kapra poté grilujeme po obou stranách po dobu 5 minut.

 

Rady na závěr:

Chcete-li jídlo mít pikantnější, sáhněte určitě po bylinkách. Například na ryby, zeleninu, vepřové a jehněčí použijte rozmarýn, na drůbež, omáčky a marinády zase estragon. Máta je nejvhodnější do mletého masa a bazalka zase zvýrazní chuť rajčat, ryb a veškerého pečeného masa.

Pro zdravější grilování používejte olivový olej. Nejen že uděláte něco pro své zdraví, dodá  také masu i zelenině výraznější aroma.

Může vás zajímat

Víno a sýry: Najděte vínu toho nejlepšího parťáka

Máte doma v lednici skvělé víno, na které si už dlouho brousíte zuby a chcete si …

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.