Řízek tak trochu jinak

řízekTaké je ve vaší rodině oblíbeným nedělním obědem řízek? Zkuste vaší rodinu trochu překvapit a udělat ho na netradiční způsob. Uvidíte, že i ten si zamilují a nebudete vědět, co dělat dříve k obědu.

Co budeme potřebovat:

500 g kuřecích prsíček, 2 kelímky hustého bílého jogurtu, 3 vejce, 3 – 4 stroužky česneku, grilovací koření, pepř, sůl, strouhanka, olej na smažení

Příprava:

Jogurt promícháme s vejci, prolisovaným česnekem, kořením a solí. Maso si nakrájíme na řízky, které pak jen lehce naklepeme a namočíme přes noc do jogurtové marinády. Druhý den je vyjmeme, obalíme ve strouhánce a v rozehřátém oleji usmažíme.

Jako přílohu si můžete dát ať už obyčejné brambory či připravené na způsob bramborové kaše, nebo dětmi tolik oblíbené hranolky.

Tip:

Pokud vaším oblíbeným masem není zrovna to kuřecí, můžete si řízky udělat i z jiného druhu – vepřového, krůtího, rybího či zvěřiny.

Může vás zajímat

Sháníte kvalitní hrnec na zavařování? Máme pro vás tip!

Patříte mezi milovníky zavařování ovoce, zeleniny, omáček a masa? Nenechte si ujít zavařovací sezónu. Poradíme, kde seženete všechny potřeby na zavařování.