Langoše

Zdroj: www.domaci-kucharka.webnode.cz
Zdroj: www.domaci-kucharka.webnode.cz

Také se vám doma stává, že dostanete chuť na taková ta typická jídla z „hladových oken“? Dnes jsme pro vás jeden recept na takovéto typické jídlo připravili. Budeme tedy jen doufat, ať vám náš recept na langoše chutná.

 

 

Co budeme potřebovat:

500 g hladké mouky, 1 vejce, 100 g kysané smetany (nebo bílý jogurt), 200 ml mléka, 25 g droždí, špetka soli, olej na smažení, sýr, česnek, kečup, čerstvá zelenina (paprika, rajče, okurek)

Postup: 

Droždí necháme rozpustit v troše vlažného mléka a postupně přidáváme do mísy ke všem ostatním surovinám. Dobře propracujeme na hladké těsto, které vložíme vykynout do ledničky na 2 až 3 hodiny. Vykunuté těsto vytáhneme a tvarujeme z něj malé placky, které vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách než zčervenají. Po usmažení ihned potíráme česnekem, posypeme nastrouhaným sýrem a potřeme kečupem.

Tip:

Pro ty, co nemají rádi česnek máme snadnou radu, česnek vynecháme a langoš si můžeme ozdobit kousky čerstvé zeleniny.

 

Může vás zajímat

Nejlepší potraviny, které během podzimu dodají organismu vitamíny

Blížící se zima v mnohých z nás vyvolává představu chladu. Proto je vhodné zařadit do jídelníčku potraviny a kořeněná jídla, které dodají našemu tělu teplo a chybějící energii.