Labužnické řezy s banánem a čokoládou

řezyBanány obsahují sacharidy, a tak (stejně jako o něco bohatší čokoláda) podporují dobrou náladu a údajně jsou také dobré pro posílení nervů. Dnes si z nich upečeme řezy, které se na jazyku jen rozpouští. Při jejich přípravě se možná docela nasmějete – banány totiž občas umí pěkně klouzat.

Co budeme potřebovat:

6 vajec, 150 g pískového cukru, 1 lžíci kakaa, 150 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva

Postup:

V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Ve vedlejší nádobě důkladně vyšleháme oddělené bílky s cukrem a do vzniklé tuhé pěny postupně zašleháváme žloutky a poté i předchozí sypkou směs. Toto vypracované těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 15 minut.

V době pečení si můžeme připravit krém. Budeme na něj potřebovat:

300 ml mléka, 40 g (3 lžíce) polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g změklého másla, 1/2 citrónu.

Postup:

V kastrůlku dáme vařit mléko, vsypeme do něj mouku, promícháme, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty. Odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Mezitím utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Pak do něj po lžičkách přidáváme vychladlou moučnou kaši.

Do misky si nakrájíme 3 banány na kolečka  silná 1 cm a pokapeme je šťávou z půlky citrónu. Po upečení přeneseme kakaový piškot na mřížku a necháme vychladnout. Poté ho potřeme meruňkovou marmeládou, vyložíme kolečky banánů, potřeme krémem a po krátkém zchladnutí vše polijeme čokoládou.

Může vás zajímat

Nejlepší potraviny, které během podzimu dodají organismu vitamíny

Blížící se zima v mnohých z nás vyvolává představu chladu. Proto je vhodné zařadit do jídelníčku potraviny a kořeněná jídla, které dodají našemu tělu teplo a chybějící energii.