Cuketový nákyp

Právě nastalé období nazýváme velmi rádi okurkovou sezónou. Kdo má zahrádku vlastní, nebo chodí pečovat o zeleninové záhony na chatu svých zaneprázdněných dětí jistě ví, že v tomto období se rodí i u nás tolik oblíbené cukety. Pokud se vám zrovna nechce cuketu zavařovat ve formě nějaké „špagetové omáčky“,můžete se inspirovat tímto jednoduchým receptem.

Co budeme potřebovat:

50 dkg nahrubo nastrouhané cukety, 1 nadrobno nakrájenou cibuli, 15 dkg nahrubo nastrouhaného sýra, 15 dkg nakrájeného měkkého salámu, 1 hrnek hladké mouky, půl hrnku oleje, 5 celých vajec, 1 prášek do pečiva, 1 a půl lžičky soli, pepř, majoránku, 5 nastrouhaných stroužků česneku

Příprava:

Všechny ingredience smícháme dohromady a nalijeme do zapékací mísy. Protože jsme přidali olej, zapékací mísu už není nutné vymašťovat. Namísto hladké mouky můžete na zahuštění použít cokoliv, co máte rádi, nebo najdete ve spíži – pohanková nebo celozrnná mouka, pšeničné klíčky, otruby, atd. Pečeme v troubě na cca 200 – 220 °C asi půl hodiny.

Tip:

Můžeme podávat ještě teplé se zeleninovou oblohou nebo s kyselou okurkou, já ale doporučuji vydržet, až nákyp vystydne, to je potom opravdová chuťovka.

Může vás zajímat

Sháníte kvalitní hrnec na zavařování? Máme pro vás tip!

Patříte mezi milovníky zavařování ovoce, zeleniny, omáček a masa? Nenechte si ujít zavařovací sezónu. Poradíme, kde seženete všechny potřeby na zavařování.