Chutné přílohy nejen ke grilování

Přidáváme pár chutných příloh, které se hodí nejen ke grilování.
Žampionový burger

Co budeme potřebovat:

4 velké žampiony, sůl, pepř, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 4 lžičky pesta, 4 hamburgerové housky, 4 lžíce tatarské omáčky, 150 g rukoly, 1 velké rajče, kečup

Příprava:

Žampiony osolíme, opepříme a grilujeme 15 minut z obou stran. Poté na grilu orestujeme papriky a ochutíme je pestem. Dále si vezmeme housky, které necháme rozpéct na grilu po dobu 3 minut, a rozkrojíme. Jednu půlku potřeme tatarskou omáčkou, přidáme na ní rukolu, rajče, žampion, papriku, potřeme kečupem a vše přiklopíme druhou půlkou housky.

Tip:

Recept je na 4 porce a celá příprava Vám nezabere déle jak 15 minut.

Špenátový salát s avokádem

Co budeme potřebovat:

100 g špenátových listů, 1 malý hlávkový salát, 1 avokádo, 1 červená cibule

na zálivku

4 lžičky brusinkové šťávy, 2 lžičky bílého octa, 2 lžičky sušených amerických brusinek, 2 lžičky dijonské hořčice, sůl, pepř, 6 lžic slunečnicového oleje

Příprava:

Špenát a salát důkladně omyjte a nakrájejte. Avokádo oloupejte, rozpulte a odstraňte pecku. Dužinu pak nakrájejte na plátky. Nakonec nakrájejte i cibuli na velmi tenké plátky. Vše smíchejte a můžete začít s přípravou zálivky. Brusinkovou šťávu a sušené brusinky vložte do hrnce a přiveďte k varu. Poté nechte vychladnout a do směsi přidejte sůl, pepř a vmíchejte hořčici a olej, dokud nevznikne lehká omáčka. Zálivku pak smíchejte s ostatními přísadami a podávejte ke grilovanému masu.

Tip:

Recept je na 4 porce a celá příprava Vám nezabere déle jak 25 minut.

Může vás zajímat

Nejlepší potraviny, které během podzimu dodají organismu vitamíny

Blížící se zima v mnohých z nás vyvolává představu chladu. Proto je vhodné zařadit do jídelníčku potraviny a kořeněná jídla, které dodají našemu tělu teplo a chybějící energii.